Омикрон не е същата болест, която наблюдавахме преди година и

...
Омикрон не е същата болест, която наблюдавахме преди година и
Коментари Харесай

Водещ имунолог от Оксфорд: Омикрон не е същата болест като преди година

Омикрон не е същата болест, която наблюдавахме преди година и високите равнища на смъртност от Коронавирус в Обединеното кралство в този момент са история. Това сподели водещият имунолог сър Джон Бел, главен професор по медицина в Оксфордския университет и държавен консултант по науки за живота, представен от Guardian, оповестява. От думите му излиза наяве, че новият вид на ковид е много друг от по-ранните си прародители.

" Ужacявaщитe cцeни oт минaлaтa гoдинa нa цялостни oтдeлeния зa интeнзивнo лeчeниe и мнoгo xopa, yмиpaщи пpeждeвpeмeннo – тoвa вeчe e иcтopия cпopeд мeн “, кoмeнтиpa Бeл пpeд Военновъздушни сили Rаdіо 4.

Той акцентира, че макар увеличените хоспитализации през последните седмици, заболяването вече „ наподобява не толкоз тежка и доста хора прекарват относително малко време в болница “.

Наблюденията демонстрират, че по-малко пациенти се нуждаят от висок приток на О2 и средната дълготрайност на престоя в лечебно заведение е лимитирана до три дни.

Тук би трябвало да се означи, че равнището на имунизация във Англия е над 70%. Редица учени обаче разкритикуваха решението на държавното управление да не въвежда допълнителни Коронавирус ограничавания в Англия преди новогодишната нощ. Някои го описаха като „ най-голямото разминаване сред научни препоръки и законодателство “ от началото на пандемията. Те показаха угриженост, че въпреки разновидността на Омикрон да наподобява по-лек, той е мощно инфектиран, което значи, че броят на приетите в болница и смъртните случаи може да нарасне бързо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР