Омикрон нажежи до червено държави, медици и медии. Според експерти

...
Омикрон нажежи до червено държави, медици и медии. Според експерти
Коментари Харесай

Експерт посочи кога COVID-19 ще се самоунищожи 


Омикрон нажежи до алено страни, медици и медии. Според специалисти никой от познатите разновидности на SARS-CoV-2 не има подобен богат коктейл от разновидности. Колко разновидности има Омикрон и какви са вероятностите? Отговорите от проф. Илко Гетов – български представител в Европейската организация по медикаментите.

„Доколкото знам 20 и няколко, съвсем 30 разновидности има Омикрон, което към този момент е съществено доказателство, че самият вирус се трансформира дотам, че може и да изгуби своята виталност и да се самоунищожи по този начин, както е имало други вируси, както SARS-1 примерно преди 12 години “, сподели пред Bulgaria On Air проф. Илко Гетов.

Той добави, че има огромно изследване на немски откриватели, което предвижда, че през втората половина на 2022 година вирусът ще се самоунищожи, т.е., ще се отдръпне – приказвам за SARS- Covid-2 “.

Експертът посочи, че „има учени, които споделят, че това ще се трансформира в по този начин наречената ендемична болест, ще се появява в популации, където е ниско ваксиналното покритие. Разработват се към този момент панкоронавирусни ваксини, които да обгръщат цялата гама от коронавируси, тъй като вирусите са ретровируси, коронавируси и по този начин нататък, работи се доста настойчиво в тази тенденция – обща ваксина за всички коронавируси въобще в бъдеще “, проучва обстановката специалистът. Според проф. Илко Гетов, страните са реагирали остро против Омикрон поради идните празници.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР