Омикрон може да зарази 60% от жителите на Стария континентПредстоят

...
Омикрон може да зарази 60% от жителите на Стария континентПредстоят
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията в Европа е към края си

Омикрон може да болести 60% от жителите на Стария континент
Предстоят месеци с световен имунитет

Гърция удължи с още две седмици рестриктивните мерки

Вариантът Омикрон придвижи пандемията от COVID-19 в нова фаза и е допустимо да докара до края є в Европа, съобщи в изявление за Агенция Франс Прес Ханс Клуге - районен шеф за Европа на Световната здравна организация (СЗО).

“Правдоподобно е районът да се движи към крайната фаза на пандемията”, уточни Клуге, като добави, че Омикрон може да болести 60% от европейците до март.

По думите му, когато актуалната вълна на Омикрон в Европа затихне, “ще има много седмици и месеци с световен имунитет - или с помощта на имунизациите, или защото хората ще имат имунитет след заразяване, а също и намаляване на сезонността”.

Клуге предвижда интервал на мъртвило, след което COVID-19 евентуално ще се завърне към края на годината, само че не наложително под формата на пандемия.

Подобен оптимизъм изрази и Антъни Фаучи - началник на Националния институт за алергии и инфекциозни болести на Съединени американски щати. “Случаите на ковид внезапно понижават в елементи от Съединени американски щати, нещата наподобяват добре”, сподели той.

Преди това и районният офис на СЗО за Африка разгласи, че случаите на COVID-19 внезапно са намалели в района и че смъртните случаи също понижават за първи път от пика на доминираната от Омикрон четвърта вълна.

Междувременно Гърция удължи с още две седмици периода на деяние на въведените в края на предходната година по-строги условия за влизане в страната, които ще останат в действие до 7 февруари. Те плануват всички идващи в Гърция (над 5-годишна възраст) да показват отрицателен PCR тест, в това число и имунизираните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР