Омикрон може да причини увреждане на нервната система

...
Инфекцията със щама Омикрон може да доведе до увреждания на
Коментари Харесай

Инфекцията със щама Омикрон може да доведе до увреждания на нервната система и продължителен Ковид при възрастни, както и системни възпаления при деца. Това съобщи основателят и генерален директор на научния център за молекулярно-генетични изследвания "ДНКОМ" Андрей Исаев.

„Въпреки по-лекото протичане на Омикрон, важно е да се разбере: ако коронавирусът не доведе до пневмония и до апаратна вентилация, то той спокойно може да причини други странични ефекти. Ковид - независимо от щама, - може да доведе до тежки увреждания на нервната система. При децата пък са възможни различни възпаления в тялото", предупреди ученият.

Експертът допълни, че сега е най-доброто време за реваксинация за тези, които все още не са го направили. "Петата вълна с Омикрон вече се оттегля. И сега е моментът да се реваксинират за тези, които все още не са го направили. Защото, както показа практиката, това осигурява защита срещу Омикрон и коронавируса като цяло, или поне през първите три месеца от поставянето на бустерната доза"./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР