Омикрон“ минава доста по-лесно и това до известна степен е

...
Омикрон“ минава доста по-лесно и това до известна степен е
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев обяви кога ще се отървем от пандемията

„ Омикрон “ минава много по-лесно и това до известна степен е успокояващо. Очаква се бързо повишаване на случаите и стръмно намаляване надолу. За това, когато хората излизат на открито би трябвало да има разстояние, а когато са някъде на затворено помещение да сложат маски, прикани пред Българска национална телевизия консултантът по имунизиране в Столична община проф. Тодор Кантарджиев. 

Най-хубавото, което към този момент е потвърдено в медицината е, че в случай че хората са пребодували от „ Омикрон “, няма да заловен „ Делта “. „ Омикрон “ ще се популяризира доста бързо и ще се добие в обществото един имунитет, за който доста хора говореха от години, изясни някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. 
2021 година в цитати - от толкоз размисъл даже не разбрахме какво (не)стана
През 2021 година ни се наложи да създадем доста повече от 2021 избора. Чудите се дали са чак толкоз доста ли? Сигурно са и повече...
Прочети повече
Според проф. Кантарджиев неприятното е, че огромното разпространяване на ковид довел до разновидности и имунно бягство. За „ Омикрон “ се потвърди, че в случай че има сложена трета бустерна доза има повече от 80% отбрана, уточни той. „ Ако няма налагане на нови генетични разновидности, които изискват нова ваксина, този имунитет е толкоз дълготраен, че след бързото разпространяване на „ Омикрон “, пролетта на 2022 година да може да се освободим от пандемията “, посочи проф. Кантарджиев.

Той добави, че имунизираните доста по-слабо заразяват за по-кратко време и дребна част от имунизираните могат да заразяват и предават вируса. Проф. Кантарджиев се надява, че доникъде на годината страните с огромно имунизационно покритие случаите на ковид, ще станат ендемични. 

Проф. Тодор Кантарджиев увери, че медикаментите за ковид ще работят в първите проявления на инфекцията, само че и имунизациите са свършили своята работа. 

Още:
Проф. Кантарджиев за Омикрон: Ще пристигна по празниците и ще се популяризира през януари
„ Омикронът ще влезе у нас по празниците. Епидемиологично разпространяване ще е през януари ”. Това чака епидемиологът проф....
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР