Омикрон е съществувал десетилетия преди да бъде намерен днес... като

...
Омикрон е съществувал десетилетия преди да бъде намерен днес... като
Коментари Харесай

„Омикрон” и филмите, които предсказаха пандемията COVID-19

" Омикрон " е съществувал десетилетия преди да бъде открит през днешния ден... като два кино лентата. Има две ленти с името Omicron, които излизат през 1963 и 2013 година Интересното е, че и в двата сюжета става въпрос за края на света или застрашаване на човечеството.

Бизнесменът милиардер Ананд Махиндра просвети света с забавен аспект за новия вид на Covid-19 Omicron. Изглежда, че филмите предсказват целия сюжет след 2020 година на земята от известно време. Но към момента не знаем дали човечеството печели или губи.

Omicron 1963 е италиански научнофантастичен филм за извънземен, който завладява тялото на землянин, с цел да научи повече за планетата и в последна сметка да заплаши човешката раса. Въпреки че пандемията Covid-19 не е обвързвана с извънземна инвазия, тя сигурно е опасност за човечеството заради нашествието на вирус.



От друга страна, във кино лентата Omicron 2013, извънземно идва на земята дружно с ботанически вирус, който в последна сметка заплашва света. За да бъдем почтени, „ Омикрон “ е гръцка писменост. Вероятно е общо заглавие или име, употребявано за няколко цели.

Не единствено филмите на Omicron са злокобно сходни на днешните кошмарни събития.

Ето нашите топ 4 филми и сериали, които предсказват бъдещето, в това число пандемия като Covid-19:

1. Заразяване

Когато Covid-19 безусловно спря света през 2020 година, този филм безусловно завладя света. Все още е умопомрачително какъв брой тъкмо филмът показва целия сюжет за 2020 година, в това число срутва на обществения ред, теориите на конспирацията, потреблението на хомеопатични медикаменти, произходът на вируса и възможното въвеждане на имунизацията.

2. Вирус

Вирус е филм от 2019 година, основан на епидемията от вируса Nipah през 2018 година в Керала. Въпреки че този филм е основан на същинско събитие, той към момента злокобно предвещава и пандемията Covid-19. Това, по което се откроява, е дебатът дали експлоадирането на вируса е скрит план на страна или организация.

И до през днешния ден светът се пробва да разбере произхода на вируса Covid-19. Много са тези, които считат, че пандемията е резултат от приключване в лаборатория и дали приключването е било съзнателно или не.

3. Блейд Рънър

Филмът от 1982 година, изобразява град в бъдещето. Версията на Блейд Рънър за град през 2019 демонстрира цифрова реклама, която стана истина след излизането на кино лентата. Освен това във футуристичния филм климатът става съвсем неприспособим за живеене и всеки се пробва да напусне планетата и да откри по-добра.

4. ЕПИЗОД НА SIMPSONS 1993

Не единствено филмите, само че и някои телевизионни сериали съумяха да предскажат бъдещето. През годините Симпсън наподобява са предсказали няколко значими и злокобни събития. Епизод, излъчен през 1993 година, демонстрира по какъв начин експлоадирането на „ Осака грип “ унищожава обществения ред в Спрингфийлд, сходно на експлоадирането на Covid-19 и следствията от него.

Тук вирусът също идва от азиатска страна – въпреки и не от Китай, този път от Япония. Грипът в Осака със признаци, сходни на Covid-19 се популяризира през Спрингфийлд и семейството на Симпсън, като се изключи Мардж.

Хаосът и общественото безвластие, които следват епидемията, още веднъж са сходни на пандемията и нейните последствия. Това включва и кмета на града, който не приема вируса съществено.

Може би бъдещето въпреки всичко не е толкоз непредсказуемо, не и с човешкото въображение. Днес има няколко кино лентата като поредицата Матрица, Intersteller и Марсианецът, които предсказват бъдеще, което може да не е прекомерно надалеч. Време ли е да стартираме да одобряваме малко съществено предизвестията в тези филми, с цел да избегнем бъдещи произшествия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР