Омешването на различните власти е един от най-големите дефицити на

...
Омешването на различните власти е един от най-големите дефицити на
Коментари Харесай

Антон Кутев: Политическата криза води убедително към криза на партийния модел

Омешването на другите управляващи е един от най-големите дефицити на нашата народна власт. Това съобщи представителят на последните четири служебни държавни управления Антон Кутев.

„ Когато се занимаваш с бизнес, е по-добре да не се занимаваш с политика. И противоположното. При това по едно и също време. А когато се намесиш и в правосъдната система, това към този момент е олигархия “.

Политическата рецесия води безапелационно към рецесия на партийния модел и по тази причина идната година ще бъде преломна за партийната система в България, съобщи още Кутев.

„ Партиите ще изпаднат в доста тежка рецесия след локалните избори. Този път голяма част от кметовете ще се кандидатират като самостоятелни. Очаквам това да са 80% от кметовете. Това ще се отрази по този начин, че следващият вот ще докара до внезапен спад в поддръжката за партиите. Ще се навъдят доста партийни планове, от които ще има и сполучливи. Политиката е поминък, специалност. Освен предпочитание, би трябвало да имаш и благоприятни условия. Много от новите планове нямат такива благоприятни условия. Проблемът е не в интелигентността, а в това дали познаваш механизмите на политиката, или други хора ги работят. Новите планове не знаят по какъв начин “.

По думите на Кутев президентът Румен Радев се е оказал единствена опора на здравомислеща политика с единствена цел – извеждане на България от рецесията.

„ Той постоянно желае цялостна честност. През последните години президентът Радев не е правил нищо друго, с изключение на да извършва пълномощията си. “

Антон Кутев беше безапелационен, че служебните държавни управления не са триумф на президента, а цялостен крах на останалите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР