["Омелия"] Шивашката фирма Омелия, чийто основен офис е в Мадан,

...
["Омелия"] Шивашката фирма Омелия, чийто основен офис е в Мадан,
Коментари Харесай

Шивашката фирма "Омелия" откри нов цех в ардинското село Падина

[ "Омелия "] Шивашката компания " Омелия ", чийто главен офис е в Мадан, влага към 80 хиляди лв. в нов завод в ардинското село Падина. " Средствата са за повсеместен ремонт на помещението от 200 квадратни метра и за ново съоръжение ", посочи за " Капитал " притежателят на компанията Ясен Керменов.

Разширението

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Инвестицията е релативно дребна, само че обезпечава претовареност в населено място с 815 поданици (според данни от 2018 г.). Засега работещите в новия завод са 28, чака се техният брой да доближи най-малко 50, като компанията обезпечава безвъзмезден транспорт от и до работното място на работещи от прилежащи обитаеми места.

За " Омелия ", която е профилирана в производството на работно облекло, вложението е опция да разшири бизнеса си. " Имаме партньорски контракти за подготвена продукция за години напред. Единственият ограничаващ фактор е неналичието на работна ръка. Проблемът е в неналичието на хора въобще, а освен в недостига на готови фрагменти. Затова, в случай че намерим хора - влагаме ", разяснява Ясен Керменов.

КАПИ i ОМЕЛИЯ ЕООД Собствен капитал 2,7 Печалба 1,3 Активи 3,6 Пасиви 0,9 Брой заети 246 Приходи 8,1 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече › Компанията

" Омелия " е учредена през 1991 година и има шивашки цехове от по 2000 кв. метра в Мадан и Рудозем, както и лична складова база. Компанията е профилирана в производството на работни дрехи - прахозащитни, медицински и хирургически, униформени и ексцентрични, от негорим плат, защитни. Дрехите се създават по поръчка на клиентите, както и по одобрени модели, върху които могат да се слагат фирмени и рекламни знаци, надписи или лого на възложителя.

През 2016 година сдружението извърши план по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " на стойност 511 хиляди лева без Данък добавена стойност, от които 306 хиляди лева - безплатна финансова помощ. Резултатът е въвеждане на ново автоматизирано софтуерно съоръжение - робот за кроене и рязане на платове; бродираща машина; преси за изкривяване на джобове и други

Осемдесет % от продукцията отпътува зад граница, като главните пазари са Германия, Австрия, Англия. " През 2019 " Омелия " ще означи към 5% растеж на приходите от продажби спрямо 2018 година (когато са малко над 8 млн. лева.). Това е нормален растеж на бизнеса ни през последните години, който приказва за стабилно развиване ", споделя Ясен Керменов. И обобщава: " Продължаваме да търсим хора. Ако намерим, влагаме и се разширяваме. "

По данни на Българската асоциация на производителите и експортьорите на облекло и текстил неналичието на работна ръка и миграцията са продължителен проблем за бранша. " Наетите лица към края на 2018 са 89 723 против 94 982 година по-рано. С други думи, секторът е изгубил над 5000 служащи единствено за 2018, като отливът е главно при фабриките за облекло ", отбелязва Радина Банкова, ръководител на браншовата асоциация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР