Омбудсманът на Испания Анхел Габилондо представи доклад за сексуалните посегателства,

...
Омбудсманът на Испания Анхел Габилондо представи доклад за сексуалните посегателства,
Коментари Харесай

Испанският омбудсман представи доклад за сексуалните посегателства в католическата църква

Омбудсманът на Испания Анхел Габилондо показа отчет за половите похищения, осъществени в католическата черква в страната. Той съдържа 700 страници информация за осъществяваните закононарушения. Според изследването, извършено измежду повече от 8000 испанци, близо 12% от интервюираните са били подложени на полово принуждение преди навършване на 18-годишна възраст, близо 4% в фамилна среда, а по-малко от 1% от католически духовник.

 
Този отчет е отговор на обществените, етичните и политическите условия на хората. От основна значение е, че той е и отговор на настояванията на жертвите на полови похищения. Те би трябвало да бъдат чути и да им се повярва.
Анхел Габилондо, омбудсман

Омбудсманът осъди Църквата за мълчанието, прикриването и омаловажаването на казуса, само че също по този начин осъди обществените органи, че не са почнали верните процедури. Разследващите са разпитали 487 наранени лица. Габилондо също предложи създаването на обществен фонд за рехабилитация и обезщетяване на жертвите. Само дребна част от обвинените са били съдени, било то от съда или по каноничното право. Повечето от тях към момента работят, а някои просто са били преместени.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР