Омбудсманът на България Мая Манолова днес пристигна във Враца за

...
Омбудсманът на България Мая Манолова днес пристигна във Враца за
Коментари Харесай

Мая Манолова във Враца: Колко време е нужно за ремонт, който е спешен?!

Омбудсманът на България Мая Манолова през днешния ден дойде във Враца за среща с работещите в родилното поделение на многопрофилната болница „ Христо Ботев “ Враца. Тук съм по тяхна покана, тъй като се тормозят, че обещаният ремонт на отделението се бави и може да не се реализира “, изясни Манолова.

Преди предходното си посещаване в здравното заведение тя пое ангажимент този ремонт да се случи.  „ Проверили сме в Министерството на здравеопазването дали министъра си е извършил уговорката за този ремонт и от там ни увериха, че ще бъдат преведени средствата  - 300 000 лева откакто бъде оповестена публичната поръчка и се избере реализатор.  Тук бяхме преди два месеца, не знам какъв брой време е нужно на шефа да разгласи тази поръчка и да се направи един ремонт, които е незабавен “, добави още Манолова.

Процедурата за оповестяването на такава поръчка е в ход и до месец тя ще е реалност, съобщи на собствен ред шефът на болничното заведение Евгени Любенов.

Мая Манолова заяви още, че при диалог с министър Ананиев е била уверена, че се планува дотацията за врачанската болница за 2019 година да бъде увеличена. Закупен към този момент е и ангеографа тук, само че за него също ще би трябвало да се направи ремонт на помещението. По думите й вярата на Министерството на здравеопазването е с тези ограничения да бъде заздравена болница.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР