Омбудсманът Мая Манолова започва годината с три жалби в Конституционния

...
Омбудсманът Мая Манолова започва годината с три жалби в Конституционния
Коментари Харесай

Мая Манолова внася три жалби в Констиционния съд

Омбудсманът Мая Манолова стартира годината с три тъжби в Конституционния съд. Тя ще нападна цената на водата, закона за горивата и измененията в закона за държавния бюджет.
Подготвям конституционна тъжба против текстове в закона за ВиК. Например текста за единната цена на водата в границите на една територия. Не се държи сметка нито за системата на водоснабдяване, не се държи сметка за вложенията, качеството. Така в дребните обитаеми места спонсорират по-заможните, а всички жители спонсорират ВиК сдруженията, които могат да си разрешат загуби, течове, тъй като има кой да им заплати сметката”, изясни Мая Манолова по Нова тв.
Омбудсманът заяви, че приготвя конституционна тъжба и против новите условия в Закона за горивата.
Ще я подавам още през днешния ден в Конституционния съд, съобщи Манолова. Законът за горивата е тежък удар върху дребните търговци и превозвачи на горива, само че е удар и против българските жители в качеството им на консуматори, тъй като банкрутът на дребните бензиностанции ще докара до усилване на монополизма. В Закона са заложени непостижими условия за висок уставен капитал, неуместни условия за складовете, съдържимост на съдовете, брой бутилки за полутечен газ. Закон, който притиска в ъгъла дребните търговци на горива.
Третата конституционна тъжба, която приготвя, е обвързвана с промени в Закона за държавния бюджет.
Тя е против уволненията на държавни чиновници, придобили право на пенсия, на които сега законът разрешава и те работят на държавна работа, с едни промени през Закона действително Народното събрание уволни хиляди хора, а на други хиляди забрани да аплайват за държавна служба”, съобщи Мая Манолова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР