Омбудсманът Мая Манолова внесе днес в Комисията по петиции в

...
Омбудсманът Мая Манолова внесе днес в Комисията по петиции в
Коментари Харесай

Мая Манолова внесе петиция в Брюксел срещу двойния стандарт на храните

Омбудсманът Мая Манолова внесе през днешния ден в Комисията по петиции в Европейския парламент в Брюксел петиция против двойния стандарт при храните и напитките в Европейския съюз, оповестява Българска национална телевизия.

Манолова упорства за смяна в европейското законодателство, в това число в Директивата за нелоялните търговски практики. За казуса публичният бранител беше сезирана от български майки, които откриха, че техните бебета употребяват храни и питиета с по-ниско качество и в пъти по-висока цена. Мая Манолова ще се срещне и с еврокомисаря по права на потребителите Вера Йоурова.

" Петицията, която подадохме дружно с български жители, към този момент даде своите резултати. Беше направен отчет на Комисията по земеделие, който беше признат от Екологичен потенциал с рекомендации да бъде прекъсната практиката на двойните стандарти. Настояването ми за законодателно предложение влезе като част от пакета на еврокомисаря Йоурова в по този начин начерения потребителски пакет. Това, за което ще настояваме е през днешния ден Комисията да остане отворена, тъй че Екологичен потенциал да може да наблюдава до дъно приемането на законовата възбрана за двойните стандарти при храните, а по-късно и при нейната реализация ", сподели тя.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР