Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне със заместник-главния прокурор и

...
Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне със заместник-главния прокурор и
Коментари Харесай

Омбудсманът дава поскъпването на тока и парното на прокурор

Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне със заместник-главния прокурор и началник на Върховна административната прокуратура Ася Петрова по отношение на решенията на Комисията за водно и енергийно контролиране /КЕВР/ за повишение цените на парното и тока. Средното повишаване на цената на електрическата сила за потребителите на контролирания пазар за новия ценови интервал е с 2,03%, а на топлинната сила с 7,33%.

„ КЕВР продължава своята обичана процедура да поправя цените на парното и тока единствено когато посоката е нарастване, само че когато цената на природния газ се понижава, няма надлежно понижаване на цените на тези услуги от първа нужда от българските жители “, уточни Манолова, като напомни, че понижението на цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2017 година от 7,29% не е било отразено в цените на парното и тока.

По думите ѝ по време на разискването за повишение цените на парното и ел. силата не е било ясно какво ще бъде нарастването на цената на природния газ, както и че то е било извършено официално.

„ Сезирали сме и Конституционния съд, атакувайки текста, който не дава право на жителите да апелират сходни решения, които касаят бюджета на техните семейства. Единствената опция, която остава за правна реакция, е през прокуратурата, която в случай че откри задоволително учредения, може да стачкува тези решения на КЕВР “, разгласи Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР