Омбудсманът Мая Манолова също видя безобразия по българското Черноморие -

...
Омбудсманът Мая Манолова също видя безобразия по българското Черноморие -
Коментари Харесай

И Манолова видя безобразия по родното Черноморие

Омбудсманът Мая Манолова също видя безобразия по българското Черноморие - те били забележими и поредно осъществявани.

Манолова се срещна с представители на Българското кемпер общество и Обединената група " Бетономорие ", които стачкуват против промени в Закона за Черноморското крайбрежие.

Припомняме, съгласно тях гласуваното законодателство с голословно строгите си забрани ще ограничи конституционното право на жителите на свободно напредване, като на процедура не разрешава палатките, кемперите и караваните по Черноморието. Те са на мнение също по този начин, че с текстовете ще се обезобразят и бетонират последните метри от крайбрежието и ще се унищожи природата.

Протестиращите се обърнаха с писмо към омбудсмана, в което упорстват да бъдат подхванати дейности и определяне на противоконституционност на закона.

" Бетономорие " желае президентско несъгласие върху Закона за Черноморието

Днес в 11,00 часа представители на гражданската група ще внесат настояванията си във връзка с Закона за Черноморието

" Протестиращите са безусловно прави. С екипа ми заставаме твърдо зад справедливите им претенции за анулация на текстове в Закона за Черноморското крайбрежие. Неприемливо е решенията да се вземат без да се чуе мнението на общността на къмпингуващите, на хората с караваните и кемперите ", съобщи Манолова и изрично застана зад настояванията на протестиращите.

Според нея би трябвало да се направи разбор на казуса , към който да се подходи с хрумвания за регулация и за ограничение на застрояването, а не просто да се постановат наказания и забрани.

Манолова също видя в текстовете несъгласие с член 35 от Конституцията на страната.

" Заедно с екипа ми ще проучваме и другите текстове и при положение, че не бъде наложено несъгласие върху този закон или то бъде преодоляно, в неотложен порядък ще аргументираме конституционна тъжба за анулацията на текстовете, против които хората възразяват и стачкуват ", увери омбудсманът.
 Демократична България: Със закон бетонират Черноморието като перачница на пари
Демократична България: Със закон бетонират Черноморието като перачница на пари

Няма разбор на резултата и оценка за поправките в Закона за устройтсво на черноморското крайбрежие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР