Омбудсманът Мая Манолова представи проект за промени в Гражданския процесуален

...
Омбудсманът Мая Манолова представи проект за промени в Гражданския процесуален
Коментари Харесай

Мая Манолова представи проект за промени в Гражданския процесуален кодекс

Омбудсманът Мая Манолова показа план за промени в Гражданския процесуален кодекс, с които защитава длъжниците на банките от прекомерно огромните пълномощия на кредитните институции.

Тя уточни, че сега банката може въз основа на едностранно издадени документи и данни от нейни сметки да осъди собствен дебитор и да пристъпи към наложително осъществяване.

Законопроектът на Манолова, съпроводен с промени в Гражданския-процесуален кодекс, беше показан по време на проведено от омбудсмана публично разискване на тематика: " Защита от неравноправни клаузи и свръхправомощия на банките ".

Срещу България има наказателна процедура поради противоречие с правото на Европейски Съюз по отношение на неравноправните клаузи в потребителските контракти, за което Европейска комисия даде през януари тази година на страната ни двумесечен период за справяне с казуса, напомнят от Пресцентъра на публичния медиатор. Целта на полемиката, прецизират те, е да бъде разисквана смяна в нормативната уредба, която да отбрани потребителите, включително на финансови услуги, предоставяни от банки и други кредитни институции при снабдяването им с изпълнителен лист по реда на заповедно произвеждане. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР