Омбудсманът Мая Манолова предложи компромис за решаването на проблемите на

...
Омбудсманът Мая Манолова предложи компромис за решаването на проблемите на
Коментари Харесай

Омбудсманът с компромис за потушаване на напрежението сред хората с увреждания

Омбудсманът Мая Манолова предложи компромис за решаването на проблемите на хората с увреждания. След среща с национално показани неправителствени организации Манолова съобщи, че ще упорства трите закона да бъдат гласувани в пакет, с цел да спре опълчването на хората с увреждания.

Става дума за Закона за хората с увреждания и Закона за обществените услуги, които сега се пишат от общественото министерство, и Закона за персоналната помощ, който към този момент е импортиран в Народното събрание.

Всеки миг се чака позицията на протестиращите майки по по този начин оферти компромис. При Мая Манолова през днешния ден не са били всички национално представителни неправителствени организации на хората с увреждания, а единствено някои. Тепърва следва да стане ясна реакцията на останалите и дали двата лагера ще се сближат.
Протести съпроводиха първото обществено разискване на Законопроекта за персоналната помощ Очаквано дебатите в обществената комисия в Народното събрание бяха горещи
При разискването на Закона за персоналната помощ през вчерашния ден имаше митинги на хора с увреждания. Недоволството е поради фаворизирането на една обществена услуга за сметка на други посредством този закон.

Критики има и за това, че в него не е ясно написано кой тъкмо ще употребява асистентските услуги, платени от страната, няма критерии за използването им, а сметките какъв брой ще коства на хазната стават все по-неясни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР