Омбудсманът Мая Манолова откри днес в Сливен Петата национална среща

...
Омбудсманът Мая Манолова откри днес в Сливен Петата национална среща
Коментари Харесай

Мая Манолова откри Лидерска академия "Училище по толерантност" в Сливен

Омбудсманът Мая Манолова откри през днешния ден в Сливен Петата национална среща на представители на Ученическите парламенти от цялата страна - Лидерска академия "Училище по приемливост ", проведена от център "Амалипе ".

"За мен като омбудсман, който дава отговор за правата на децата, на малцинствата, е значимо да се срещна с водачите на ученическото самоуправление, с цел да обсъдим най-важните за тях проблеми ", съобщи Мая Манолова, представена от Българска телеграфна агенция.

Според нея тези проблеми са най-важни и за обществото като цяло. Манолова уточни като образец интеграцията на ромите, образованието, отпадането на децата от учебно заведение, ранните бракове, неналичието на приемливост и така нататък Тя подчертава в своя разговор с децата върху нуждата от обучение за по-добра вероятност и единствен късмет за живот отвън гетото.

Над 200 възпитаници от 7 до 12 клас от цялата страна, определени от своите съученици и учебни заведения, ще обсъдят с омбудсмана проблеми като експанзията и насилието в учебно заведение, езика на омразата и отношението на обществото към уязвимите групи деца, изискванията за достъп на ромските общности до качествено обучение и други

През трите дни на работа на лидерската академия, младежите ще показват своите хрумвания за ранните бракове, професионалното насочване, водачеството и менторството, планирането на покровителствен акции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР