Омбудсманът Мая Манолова отговори на страницата си във Фейсбук на

...
Омбудсманът Мая Манолова отговори на страницата си във Фейсбук на
Коментари Харесай

Мая Манолова: От страх властта използва медии, за да ме атакува

Омбудсманът Мая Манолова отговори на страницата си във " Facebook " на изказванията, че щерка й си е купила парцел от 100 кв.м единствено за 100 000 евро през 2007г. на централната софийска улица " Алабин ", където пазарните цени били надалеч по-високи. Публикация по тематиката се появи през днешния ден в уеб страницата " Пик ". Това стана няколко часа, откакто Бойко Борисов разгласи, че локалните избори ще са подли, поради Българска социалистическа партия и прилепването им към претендент. Лидерът на ГЕРБ не загатна името на Манолова, само че стана ясно, че приказва за нея. Въпреки, че публично кандидатурите на Йорданка Фандъкова и Мая Манолова не са оповестени, а се разясняват от дълго време, днешното изявление на Борисов беше разчетено като

неофицален старт на борбата сред двете за кметския пост в София

" През 2007 година закупих адвокатска адвокатска фирма от 100 кв.м в идеални елементи на петия етаж в постройката на ул. " Алабин " 56 в София. Покупката е записана на щерка ми Ралица Миленова, тъй като ми предстоеше бракоразвод. Заплатих парцела с заем, в размер на 100 000 евро. Този заем е заявен през 2008 година, както изисква законът, пред Сметната палата. Изплащах този заем в продължение на 10 години, какъвто беше и договорът ми с банката, т.е. завърших изплащането през 2018 година ", изяснява Манолова.

Проверка на " Дневник " в регистъра на КПКОНПИ за 2008 година демонстрира, че Манолова (тогава депутат) е заявила ипотечен заем от 100 000 евро (или 195 000 лева) от " Асет банк - Кюстендил ". Явно заради печатна неточност в качената декларация - заемът е изписан като един милион. В последната й декларация (2018) този заем към този момент липсва, а има други към ЦКБ и ОББ.

Тя прецизира, че

този парцел не е апартамент, а нейната адвокатска адвокатска фирма

така кат до 2015 година упражнява и тази специалност, с изключение на, че е народен представител. След като става омбудсман замразява практиката си. През 2013 година, когато към момента е била юрист, тя пуснала в адвокатската фирма си наематели, които заплащат наем, който също била заявила пред данъчната работа и се заплащат налозите върху него от щерка й, която е притежател.

" В момента част от адвокатската фирма се употребява от неправителствената организация на брачна половинка ми – Ангел Найденов – Център за проучване на защитата и сигурността. И мисля, че е естествено да не заплаща наем на доведената си щерка. В другата част има наематели, които заплащат наем и този наем е заявен в данъчното и са платени дължимите налози ", написа във " Facebook " Манолова.

Тя декларира, че утвърждава интереса към имотното й положение, тъй като е обществена персона и по думите й " към този момент 14 години " (тя е депутат от Българска социалистическа партия от 2005 г.)

" Но не разбирам желанието на медии, близки до властта, да градят акцията си на тази основа. Не прави чест на властта.

Не прави чест на властта да употребява сходен метод единствено от боязън

че ще се кандидатирам за кмет на София. Защото в случай че в действителност се интересуваха от имотното ми положение, можеха да ме попитат предходната или по-миналата година. Абсолютно всичко е заявено и нямам никакво терзание да дава информация ", декларира Манолова на фейсбук страницата си.

Сайтът " Пик " нападна Манолова от няколко седмици и е прочут с непрекъснатата си поддръжка за премиера Бойко Борисов.

Очаква се, че тя ще бъде издигната публично като самостоятелен претендент за кмет на София при започване на септември. Все още не е ясно по кое време ГЕРБ ще удостовери, че Фандъкова ще се състезава за нов мандат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР