Омбудсманът Мая Манолова осъди изказването на вицепремиера и лидер на

...
Омбудсманът Мая Манолова осъди изказването на вицепремиера и лидер на
Коментари Харесай

Манолова определя като срамно и жестоко изказването на Симеонов за майките

Омбудсманът Мая Манолова осъди изявлението на вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания , като " извънредно срамно, грубо и безчовечно изявление и отношение , което е неприемливо и недопустимо ". Коментарът си тя направи, откакто регистрира какво е свършила в последните три години като народен и държавник бранител.

Припомняме, коментарът на Валери Симеонов бе:,,Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца без грам майчинско възприятие и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестен метод като инструмент за реализиране на техните чисто материални цели. "

 НФСБ дефинира за срам потреблението на деца с увреждания за политически цели
НФСБ дефинира за срам потреблението на деца с увреждания за политически цели

Вижда лъжлива медийна акция с вадене на думи от подтекста против Симеонов

Самият Валери Симеонов не за първи път се изрича по-остро по отношение на настояванията на протестиращите родители на деца с увреждания.

" Не са моя работа кадровите решения, а отговорността е на премиера Бойко Борисов ", изясни Манолова в отговор на въпрос дали и тя ще изиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Оставям тези, които се занимават с политика и ръководство да намеря решение по въпроса, добави тя и отхвърли да разяснява оставки или идни назначения , тъй като не е нейна работа.

 Борисов се извини на майките за езика на Симеонов
Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Не може на гърба на тези хора да се гради политика

Манолова изрази вяра, че през идната седмица Законът за хората с увреждания и Законът за персоналната помощ ще бъде прегледан в обществена комисия. Тя изрази убеденост, че двата закона ще бъдат признати още на първо четене.

Mанолова изрази оптимизъм, че първата стъпка в промяната ще бъде направена . Има ясни задължения поети от властта, които до този миг се съблюдават прецизно , регистрира тя.

Омбудсманът регистрира, че промяната няма да се случи от 1 януари , само че се закани, че няма да направи компромис с нито една от точките , оставени в законите.

Ще има промени в поддръжката за трудова претовареност, в обезпечаване на персоналната подвижност , даване на персонална помощ, медицински услуги и други, увери омбудсманът Манолова.

 35 282 тъжби са постъпили при Манолова за последните 3 години
35 282 тъжби са постъпили при Манолова за последните 3 години

Институцията на омбудсмана е убедила всички, че тя е надпартийна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР