Омбудсманът Мая Манолова организира конференция по повод 25 години от

...
Омбудсманът Мая Манолова организира конференция по повод 25 години от
Коментари Харесай

Омбудсманът отбелязва 25 г. от ратифициране на Европейската конвенция за правата на човека


Омбудсманът Мая Манолова провежда конференция във връзка 25 години от одобрение на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи /ЕКПЧ/.

Темата на форума, който ще се организира на 30 ноември в Централния боен клуб, е „ Европейските стандарти за отбрана правата на индивида: въздействие на практиката на Съда в Страсбург върху националното законодателство и институциите ”.

През 2017 година България е наказана да заплати компенсации в размер на 799 595 евро от Европейския съд по правата на индивида в Страсбург - тези и други данни ще показа омбудсманът по време на полемиката. На форума ще бъде направена равносметка на въздействието на практиката на Европейския съд по правата на индивида за рационализиране на българското законодателство, разискване потенциала на българските институции за използване на Европейска конвенция за правата на човека и практиката на Съда в Страсбург, както и проблемите с осъществяването на неоправдателните решения към България.

Участие са удостоверили министърът на правораздаването Цецка Цачева, заместник-министрите на правораздаването Десислава Ахладова, Евгени Стоянов и проф. Николай Проданов, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, двама български съдии от Европейския съд по правата на индивида Йонко Грозев и Здравка Калайджиева, народни представители, членове на Консултативния съвет по законодателството към Народно събрание, както и на Консултативния-конституционен съвет към Омбудсмана, съдии от Конституционния съд, от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, ръководителят на Софийския областен съд Александър Ангелов, секретарят по правните въпроси на президента проф. Емилия Друмева, шефът на Националния институт на правораздаването Миглена Тачева, ръководителят на Съюза на юристите Владислав Славов, представители на Съюза на съдиите и Висшия правосъден съвет, на академичната общественост и студенти, държавни сътрудници, учени, специалисти и неправителствени организации, работещи в отбрана правата на индивида. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР