Омбудсманът Мая Манолова и зам.-омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е

...
Омбудсманът Мая Манолова и зам.-омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е
Коментари Харесай

Мая Манолова представи приоритетите си за 2018 г. пред дипломатите от ЕС у нас

Омбудсманът Мая Манолова и зам.-омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския... към профила са провели през днешния ден постоянната годишна среща на институцията с посланиците на страните членки на Европейския съюз. Дипломатите са били осведомени с активността на омбудсмана за последните две години и с главните цели за 2018 година Това заяви пресцентърът на омбудсмана.

Общественият бранител е показала на дипломатическия корпус и сполучливо завършените от институцията акции - възбраната на арбитражните съдилища да съдят жители, законодателните промени, с които се ограничиха свръхправомощията на частните правосъдни реализатори, измененията за отбрана правата на служащи от техните неточни работодатели, понижението три пъти на юрисконсултските хонорари в битката против монополите, както и измененията, ориентирани против измамите със аграрни земи. От институцията на омбудсмана са презентирали и обществено ориентираните й акции - за отпадане на Данък добавена стойност върху дарените храни, за поддръжка на българските пенсионери - "Великден за всеки - подари празник на баба и дядо ", "Не хаби - подари " - против пилеенето на храни, както и акцията за отбрана на правата на децата и разпространение на активността на институцията измежду подрастващите.

Сред главните цели на институцията за 2018 година Манолова е откроила плана на Закон за частния банкрут, акция против свръхправомощията на банките, законодателство за отбрана на жителите от колекторските компании, както и нови правила за компаниите за бързи заеми. Тя е подчертала, че във фокуса на институцията е и реализирането на третото издание на националната акция "Великден за всеки - подари празник на баба и дядо ". От своя страна, тази година съпътстващата акция - под наслов "БезОСТАТЪЧНО щастливи ", ще подчертава върху пилеенето на храни от семейството и здравословното хранене при децата.

Манолова е обърнала особено внимание на идния конгрес против двойния стандарт при храните в Европейски Съюз, който ще се състои в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той се провежда от омбудсмана, взаимно с министерствата на стопанската система, на земеделието, храните и горите и на опазването на здравето, Българската организация за сигурност на храните и Комисията за отбрана на потребителите.

"Смятам, че двойният стандарт при храните не е проблем единствено на Източна Европа, това е проблем на всички страни членки на Европейския съюз. Това е значима тематика, която визира всички европейски консуматори. Нужно е разискване и реализиране на баланс в оправянето с казуса сред страните в Европейския съюз ", е била безапелационна Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР