Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха

...
Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха
Коментари Харесай

Омбудсманът и майките внесоха законопроекта за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха в петък в Народното събрание проектозакон за персоналната помощ и дадоха петдневен ултиматум на депутатите някой от тях да го припознае и придвижи за разглеждане.

В противоположен случай те се заканиха да преминат към ефикасни протестни дейности. От 1 юни майки на деца с увреждания са в неопределен алегоричен митинг с палатков лагер пред Народното събрание, който ще продължи до приемането на трайни решения на проблемите им.

"Съобразили сме се и с желанието на депутатите да почиват през август; в случай че се заемат неотложно с разискването на плана, до 31 юли умерено могат да го одобряват, без да вършат взаимни отстъпки с неговото качество. Работихме по корекциите до 3 часа през нощта, с цел да внесем един доста добър закон. Той ще реши казуса на хората с увреждания, тъй като е ключът към самостоятелен живот ", показа Манолова.

Манолова съобщи още, че е получила известие от депутата Спас Панчев, който бил подготвен да го внесе в Народното събрание.

Омбудсманът счита, че по този начин депутатите ще имат време да го прегледат преди лятната си почивка, тъй като е задоволително обстоен.

Предложението е законът да влезе в действие незабавно след обнародването му в държавен вестник.

"Наясно сме, че ще е належащо време, с цел да може администрацията да стартира да го ползва, сподели Манолова.

"Ще продължим да протестираме, до момента в който законът не се одобри, сподели една от майките на децата с увреждания - Вера Иванова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР