Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха

...
Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха
Коментари Харесай

Омбудсманът и майки на деца с увреждания внесоха в НС проектозакона за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха в Народното събрание проектозакона за персоналната помощ. Манолова дефинира този закон като първа стъпка за промяна в системата.

" Това ще има голям резултат - този закон, в случай че бъде прибавен на процедура, тъй като ще отвори една врата, нагледно казано, пред хората с увреждания да се осъществят, да са потребни за себе си, за своите фамилии и най-много за българското общество, да изведе хората с увреждания на открито в обществото и да ги направи действително, на практика значими и скъпи за всички нас, като даде опция да се развие техния капацитет ".

Майките, които поддържат законопроекта на омбудсмана, се надяват, че и политиците ще ги чуят.

„ В една естествена страна като Германия или Холандия човек като моя наследник може да избира дали да живее самичък, дали да живее с другари, дали да живее с майка си и татко си, а не както в този момент. Сега просто няма избор, сподели една от майките на деца с увреждания.

Родителите дадоха петдневен период на депутатите да придвижат законопроекта, в противоположен случай минават към ефикасни митинги.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР