Омбудсманът Мая Манолова е убедена, че става дума да нарушение

...
Омбудсманът Мая Манолова е убедена, че става дума да нарушение
Коментари Харесай

С 13 лв. за глас в партийните каси се нарушава закона, убедена Манолова

Омбудсманът Мая Манолова е уверена, че става дума да нарушаване на закона и жителите са ощетени с над 6 млн. лева , които са отишли в партийните каси.

Повод за думите й е поисканата тази заран от основния прокурор Сотир Цацаров инспекция на информацията, че партиите, взели участие в последните парламентарни избори, са получили по-високи от избраните дотации за автентичен глас.

Субсидиите за партиите трябваше да са в размер на 11 лв. на получен глас, само че се оказа, че в партиите се разпределят по 13 лв. .
 Цацаров ревизира партийните дотации
Цацаров ревизира партийните дотации

Искат информация от МФ, ЦИК и Сметната палата

Манолова отхвърли да отсъди кой е отговорен по проблема. Според нея е реалност, че партиите са получавали суми по-високи от законово избраните . Омбудсманът чака депутатите да упражнят своите пълномощия по време на парламентарен надзор върху дейностите на изпълнителната власт .

Тя дефинира обстановката като деликатна . От една страна народните представители са получавали по-високите дотации, от друга - от тях се чака да открият по какъв начин изпълнителната власт в лицето на финансовия министър Владислав Горанов извършва законите.

През 2016 година по предложение на тогавашния ръководител на правната комисия Данаил Кирилов са направени промени по повод квадратчето " Не поддържам никого " , което е направило невероятно разпределянето на вота.

" Това се вижда от протокола, от стенограмата и от самия текст, там за квадратче: " Не поддържам никого " и за самостоятелни претенденти и дума не става , разяснява още Манолова.

Тя се надява в основата на данните да не стои финансовия министър с неговите дейности .

Националният омбудсман Мая Манолова влезе на срещата с правосъдния министър Данаил Кирилов и юристи по отношение на достъпа до данни от комерсиалния указател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР