Омбудсманът Мая Манолова догонва президента Румен Радев по рейтинг, а

...
Омбудсманът Мая Манолова догонва президента Румен Радев по рейтинг, а
Коментари Харесай

Мая Манолова догони президента Радев по рейтинг

Омбудсманът Мая Манолова догонва президента Румен Радев по рейтинг, а Бойко Борисов е най-харесваният политик от всички в ръководството на България.

Това сочат данните от изследване на „ Тренд”, направено през февруари по поръчка на „ 24 часа “ и показано в „ Здравей, България” по NOVA от Димитър Ганев.

Изследване: Българинът не има вяра на богатите и желае страната да му дава работа

10 година в Европейски Съюз - еврооптимисти сме, желаеме в еврозоната

Борисов: Референдум за гей браковете? Всички знаем отговора

Президентът: Не би трябвало да ратифицираме Истанбулската спогодба

Българите правят оценка най-високо работата на президента (63%) и омбудсмана (62%). Веднага след тях се подрежда Българската православна черква (51%). Най-ниско публично утвърждение имат съдът и прокуратурата с по 19% и за двете институции.

„ Ако тази наклонност в оценяването се резервира, в идващите месеци Мая Манолова ще стане най-одобряваният политик в България”, разяснява Димитър Ганев от „ Тренд”.

От всички членове на Министерския съвет, министър председателят Бойко Борисов събира най-вече позитивни оценки за работата си (45%), следван от министъра на защитата Красимир Каракачанов. Най-ниски е утвърждението за министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, министъра на стопанската система Емил Караниколов и министъра на културата Боил Банов. За тях доста от интервюираните не са дали оценки, показвайки, че не ги познават.

Въпреки че Истанбулската спогодба е една от водещите тематики в политическия и публичен живот в последния месец, едвам половината от запитаните заявяват, че са осведомени с документа. Повечето хора, които са чели документа са с висше обучение. Тя провокира минимален интерес у българите на възраст сред 18 и 29 години.

Едва 16% от всички български жители поддържат приемането на документа, а 46% са срещу. Прави усещане, че процентното съответствие е едно и също при мъжете и дамите. Тоест доста българки са срещу Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение.

ГЕРБ остава първа политическа мощ с 20,7% утвърждение през февруари. Следва Българска социалистическа партия с 18,2%. След тях се подреждат Движение за права и свободи (6,4%) и Обединени патриоти (5,2%).

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР