Омбудсманът Мая Манолова да заяви публична позиция нарушени ли са

...
Омбудсманът Мая Манолова да заяви публична позиция нарушени ли са
Коментари Харесай

Искат от Манолова да защити Иванчева и Петрова

Омбудсманът Мая Манолова да съобщи обществена позиция нарушени ли са човешките права и изопачен ли е правосъдният развой против някогашните кмет и зам. кмет на столичния регион " Младост " желаят бранители на Десислава Иванчева и на Биляна Петрова.

 Иванчева и Петрова нямат право да напущат България Обновена
Иванчева и Петрова нямат право да напущат България

Държат ги в килия 3 м на 40 см, храната е в мръсна кофичка от кисело мляко

Те приканват за внимание от Манолова към наличната информация и за нейно мнение най-късно доникъде на идната седмица, тъй като здравословното положение и на госпожа Иванчева и на госпожа Петрова сега е в действителен риск .

В намерено писмо до националния бранител жители, загрижени за Иванчева и Петрова пишат, че след диалози с представители на нейния екип са разбрали че Манолова не е обърнала внимание на сигнал, изпратен още на 9 ноември с номер: 11 14 7/09.11.18 .

 Снимка 391123
Източник:

Защитниците на двете обвинени са разбрали, че омбудсманът работи по остарели сигнали от преди 6-7 месеца.

 Снимка 391124
Източник:

" Молим за Вашето съществено внимание поради развиването на проблема от последните дни. Не единствено непрекъснато се нарушават човешките права на тези две почтени и набедени в закононарушение дами. Системно и брутално се опорочава и правосъдния развой против тях ", сигнализират бранителите на двете дами.

Те привеждат доказателства като:

- психическата офанзива посредством разлепяне на некролози против една от техните адвокати;

- изопачените и манипулативни изявления против арбитър Иво Хинов, който два пъти дефинира изменение на ограниченията им в " домакински арест " ;

- двукратното отменяне от АСНС на определенията на арбитър Хинов за изменение на ограниченията с неправдоподобни .

 Спецпрокуратурата още веднъж нападна по-леката мярка на Десислава Иванчева
Спецпрокуратурата още веднъж нападна по-леката мярка на Десислава Иванчева

Мотивът е, че подсъдимите може да се укрият и да извършат ново закононарушение

Според повторния сигнал до омбудсмана по проблема Иванчева се пускат неистинни и безумни причини и прокуратурата не разполага с каквито и да било доказателства, свидетелски показания или специфични разследващи средства, които да уличават двете дами в осъществяване на закононарушението, за което ги упрекват.

 Иванчева и Петрова към момента са в ареста Обновена
Иванчева и Петрова към момента са в ареста

Марковски: Това е нелегално, незабавно да ги освободят

" Десислава Иванчева и Биляна Петрова имат незабавна потребност от Вашата помощ и отбрана в този момент ", умоляват бранители на двете дами, които са в ареста.

Припомняме, Десислава Иванчева беше определена за кмет на столичния регион " Младост " като самостоятелен претендент през ноември 2016 година на вълната на митингите против презастрояването на квартала. Тогава тя завоюва 59.82% от вота на гласоподавателите.

На 17 април Иванчева беше задържана показно на бул. " Васил Левски " в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет, съгласно прокуратурата.

Заедно с Иванчева беше арестувана и заместничката ѝ в " Младост " Биляна Петрова. От ръцете на двете дами бяха взети натривки, а парите бяха броени пред тях в продължение на часове.

Действията на органите към ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което провокира вълна от отвращение по отношение на метода, по който тя е арестувана. Излязоха и изказвания на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

Стана ясно и че Иванчева не е получила правото да извика юрист в продължение на няколко часа.

Макар и да бе оповестено, че ще се ревизира дали при задържането на Иванчева е имало нередности, на процедура такава инспекция не бе разпоредена. На 21 април ръководителят на Комисията за нелегално добито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев съобщи, че карцерът на Иванчева е бил постоянен, както законът задължава.

През май месец магистратите взеха решение да отстранят Иванчева от служба, а Столичният общински съвет избра Румен Русев за изпълняващ длъжността областен кмет на " Младост ".

Друг скандал към ареста на Иванчева се разгоря на 1 август, когато тя бе заведена в болница, окована във вериги и на краката.

На съвещанията досега свидетелски показания дадоха както предприемачът Александър Ваклин и брачната половинка му, по този начин и основният архитекст и актуалният кмет на столичния регион " Младост " Румен Русев. Последните двама потвърдиха, че преписки по време на ръководството на Иванчева са бавени. Самият Ваклин обаче не сведетелства Иванчева и Петрова да са му желали пари или рушвет за издаване на позволение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР