Омбудсманът Диана Ковачева препоръча на трите мобилни оператора у нас

...
Омбудсманът Диана Ковачева препоръча на трите мобилни оператора у нас
Коментари Харесай

Омбудсманът: Мобилните оператори да не спират достъпа при забавено плащане

Омбудсманът Диана Ковачева предложи на трите мобилни оператора у нас да не стопират достъпа на жители до мобилни и стационарни услуги по време на изключителното състояние. Повод за рекомендацията са тъжби на клиенти, че при забавено заплащане, даже с един ден, достъпът им до мобилни услуги е спрян.

„ В обстановка като актуалната мобилната връзка е връзката ни с родственици, със незабавните служби и е част от работата ни. Без нея обществената изолираност е труднопреодолима ", написа омбудсманът до мобилните оператори, изтъквайки, че доста институции и огромна част от бизнеса са минали на отдалечена работа, а учениците и студентите - на отдалечено образование.

Ковачева обръща внимание, че сега огромна част от жителите са с фрапантно понижени приходи и без работа и е редно да бъде проявена обществена сензитивност и схващане към проблемите на клиентите, изпаднали във краткотрайно финансово усложнение.

В умозаключение публичният медиатор дава образец с удължените периоди за заплащане на ток и вода, изразявайки вяра, че тази процедура ще важи с цялостна мощ и за телефонните и интернет услугите, поради тяхната специфичност и значимост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР