Омбудсманът Диана Ковачева отново изпрати писмо до вицепремиера по еврофондовете

...
Омбудсманът Диана Ковачева отново изпрати писмо до вицепремиера по еврофондовете
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска компенсации на всички битови потребители на природен газ

Омбудсманът Диана Ковачева още веднъж изпрати писмо до вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и до министъра на енергетиката Александър Николов. В него тя  алармира, че в институцията ѝ не престават да постъпват тъжби от жители по Програмата за компенсиране на битови клиенти на природен газ и топлофикационни сдружения, които употребяват като главно гориво природен газ. Това оповестиха от пресцентъра на публичния бранител.

След като при започване на март омбудсманът изиска нарастване на обезщетенията за битовите консуматори на синьото гориво, този път тя осведоми, че стотици клиенти на топлинна сила, създадена от природен газ, са изключени безпричинно от Програмата за компенсиране, която планува подкрепяне с закрепена сума на един мегаватчас, единствено тъй като са клиенти на търговски сдружения, които създават топлоенергия посредством общ газов казан в постройка - етажна благосъстоятелност.

Диана Ковачева акцентира, че потребителите на сила от дребни газови котли не са предпазени от мораториума върху контролираните цени на електрическата сила, топлинната сила и питейната вода, признат от 47-ото Народно заседание, само че остават и отвън обсега на приложение на Програмата за компенсиране. 

" Смятам за заслужено и неотложно битовите клиенти на топлинна сила от природен газ, доставена от дребни производители, да получат поддръжка от страната по отношение на рисково високите цени на горивото , със задна дата - от декември 2021 г . ", показва публичният бранител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР