Омбудсманът Диана Ковачева обяви, че новата наредба за парното не

...
Омбудсманът Диана Ковачева обяви, че новата наредба за парното не
Коментари Харесай

Омбудсманът: Новата наредба за парното не гарантира по-справедливи сметки

Омбудсманът Диана Ковачева разгласи, че новата разпоредба за парното не подсигурява по-справедливи сметки.

Общественият бранител е изпратил мнение до министъра на енергетиката Теменужка Петкова по плана на Наредбата за топлоснабдяването, препоръчан от отрасловото министерство на 13 януари 2020 година за публично разискване.

В него се показва, че във връзка с проблемите, свързани с топлофикационните сдружения има огромни упования по отношение на справедливото възнаграждение на действително употребеното парно, включително и такса сградна апаратура.

Проектът на наредбата не дава отговор на публичните упования за по-ясна и обективна методика за систематизиране на топлинната сила в здания - етажна благосъстоятелност, счита омбудсманът.

Нормативният акт не съдържа нови оферти във връзка с това, по какъв начин се образува дяловото систематизиране на топлинна сила в сгради-етажна благосъстоятелност. По тази причина новата " остаряла " разпоредба не дава на жителите дълго търсената и предстояща правдивост, а точно фактуриране на употребяваното количество топлинна сила, въз основа на действителното ползване минимум един път годишно – принцип, залегнал в Закона за енергетиката, написа омбудсманът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР