Омбудсманът Диана Ковачева инициира Споразумение за сътрудничество с Националното бюро

...
Омбудсманът Диана Ковачева инициира Споразумение за сътрудничество с Националното бюро
Коментари Харесай

Омбудсманът ще помага на социално слаби в достъпа им до правосъдие |

Омбудсманът Диана Ковачева инициира Споразумение за съдействие с Националното бюро за правна помощ и Регионалните центрове за консултиране към адвокатските препоръки в градовете Благоевград, Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен, София, Стара Загора и Хасково.  

Целта на съдействието е продан на информация и взаимопомощ, които ще улеснят достъпа до правораздаване на обществено слаби жители, в това число и посредством образуване на взаимни приемни в страната.

Събитието ще се състои на следващия ден, 21 октомври 2020 година, от 11 часа в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. „ Георг Вашингтон “ № 22.

На база Споразумението, жители с тъжби до публичния бранител, които се нуждаят от правна помощ, ще имат опцията да получават безвъзмездна консултация и подпомагане при подготовка на документи за завеждане на дело и отбраната в съда. Те ще бъдат насочвани за юридически съвет към Националното бюро за правна помощ, националния телефон за правна помощ 0700 18 250 или по местоживеене на жителите към Регионалните центрове за консултиране към адвокатските препоръки.

От своя страна Бюрото за правна помощ и Регионалните центрове се ангажират да дават на Омбудсмана сигнали за нарушени права и свободи както от жители, по този начин и от юристи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР