Омбудсманът Диана Ковачева е сезирала КЗК за драстичното поскъпванеПроблемът с

...
Омбудсманът Диана Ковачева е сезирала КЗК за драстичното поскъпванеПроблемът с
Коментари Харесай

110% увеличение на цените на твърдите горива от май досега

Омбудсманът Диана Ковачева е сезирала Комисия за защита на конкуренцията за фрапантното повишаване

Проблемът с твърдите горива за отопление е сериозен, тъй като близо 40% от хората се отопляват на твърди горива. Цените от май до момента на твърдите горива са се нараснали с съвсем 110%. Това разгласи пред bTV омбудсманът Диана Ковачева.

Близо със 70% в границите на година са нарастнали цените на твърдите горива.

Ковачева разясни, че е сезирала Комисията за защита на конкуренцията да ревизира за какво по този начин фрапантно са поскъпнали твърдите горива за отопление. Цените нарастват фрапантно, посочи Ковачева, която има сигнали за това, че няма дърва, а пък цените са доста високи. Въпросът е, че има далавера и е значимо какво Комисия за защита на конкуренцията ще каже.

Тя уточни, че казусът на хората е в това, че тези, които се отопляват на твърди горива за предишния сезон не са получили никакви обезщетения. Затова Ковачева се надява в този момент това да бъде променено. Част от хората, които живеят сами, заболели са и са обществено слаби, могат да изискат енергийна помощ. Срокът за помощта изтича на 31 октомври, сподели Ковачева.

Диана Ковачева добави, че за останалите, които не дават отговор на такива условия, би трябвало да се надяват, че ще получат обезщетения от страна на страната.

За новата линия на беднотия в размер на 504 лв., Ковачева съобщи, че би трябвало да се приготви почвата още преди края на актуалната година, да се усили линията на беднотия с още. Социалните помощи също би трябвало да бъдат обвързани с линията на беднотия, която би трябвало да бъде съответна.

Според нея би трябвало да има обезщетения и поради високата цена на газа.

Във връзка с предварителните парламентарни избори на 2 октомври, Ковачева е поискала от ЦИК представителите на Секционните изборни комисии да оказват помощ на хората с увреждания, които желаят да упражнят правото си глас. Има хора, които няма да могат да упражнят правото си на глас, като карантинираните да вземем за пример, тъй като срокът за подаване на заявки изтече, сподели още Диана Ковачева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР