Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през

...
Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през
Коментари Харесай

Омбудсманът открива фотоизложба за хора със Синдром на Даун

Омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент ще открие на следващия ден, 1 декември 2023 година, фотоизложбата „ Огледала на любовта. За любовта от първо лице “.

Събитието ще се организира от 10.00 ч. в институцията на публичния бранител, в Клуба на V етаж - ул. „ Георг Вашингтон “ № 22, и е отдадено на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Изложбата е част от Националната акция на омбудсмана „ За правата на децата и хората с увреждания “, в границите на която се организират редица начинания, полемики, осведомителни дни и срещи с организации на хора за и с увреждания за смяна на законодателството и основаване на положителни административни практики.

Фотоизложбата „ Огледала на любовта. За любовта от първо лице “ се провежда взаимно с Фондация „ Движение на българските майки “ и Сдружение „ Синдром на Даун-България “. Това е фотопроект на Росица Букова, деен бранител на правата на хората от уязвимите групи в обществото ни. И има за цел образно да покаже, че хората със Синдром на Даун могат да живеят почтено, когато за тях се грижи подкрепеното им семейство и когато общността приема това като нещо изцяло обикновено.

Изложбата е знак на почитание и внимание към околните и родителите, които дават на детето си цялата грижа и обич, посредством които хора със Синдром на Даун доближават възраст, която другояче мъчно биха стигнали, в случай че прекарат живота си в институции.

Героите във фотоизложбата имат една хромозома повече, а това ги прави постоянно усмихнати, слънчеви и обичащи. Те носят невероятна сила и мощ за живот, излъчват положителни страсти и същински усеща, които не крият. Показват, че техният живот е заслужен образец за почитание, което ние като общество сме задължени да им дадем.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР