Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през

...
Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през
Коментари Харесай

Омбудсманът свиква редовно заседание на Съвета за наблюдение по Закона за хората с увреждания

Омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент привиква постоянно съвещание на Съвета за наблюдаване по Закона за хората с увреждания, което ще се състои в институцията през днешния ден, 23 януари 2020 година, от 11.00 часа.

Припомняме, че омбудсманът е ръководител на мониторинговия орган, който по силата на Закона за хората с уврежданията, има за задача да реализира наблюдаване за използване политиките за отбрана правата на тази уязвима група от обществото у нас, както и да съблюдава осъществяването в най-пълна степен на Конвенцията на Организация на обединените нации за хората с увреждания.

Заседанието ще се организира при следния дневен ред:
⦁ Представяне на обстановката в профилираните институции за хората с деменция – съответни заключения и резултати след инспекциите на Националния предпазен механизъм /дирекция, към омбудсмана, която ревизира всички институции, в които са настанени деца и лица, без да могат да напущат непринудено – затвори, интернати, обществени домове за деца и възрастни, психиатрии, центрове за незаконни мигранти и бежанци/ в с. Горско Косово и други
⦁ Актуални проблеми с асистентската поддръжка на хората с увреждания, които са без право на непозната помощ – чака се на съвещанието представител на МТСП да даде конкретика по зародилия проблем.
⦁ Представяне на информация за осъществената връзка с Агенцията на Европейския съюз за главните права /FRA/ за осъществяване на образование и за подпомагане за изработването на методология за реализиране на периодически обзор и за оценка на съществуващата нормативна уредба по правата на хората с увреждания у нас.
⦁ Разни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР