олям пожар избухна между свиленградските села Левка, Студена и Дервишка

...
олям пожар избухна между свиленградските села Левка, Студена и Дервишка
Коментари Харесай

Големият пожар в Свиленградско е локализиран

олям пожар избухна сред свиленградските села Левка, Студена и Дервишка могила през днешния ден. Пламъците са обхванали 500 дка смесена гора тъкмо под телевизионния ретланслатор, заяви БГНЕС.

Към 19 ч. довечера пожарът към този момент е локализиран,

осведоми.

На мястото на пожара са седем екипа на Пожарната работа, доброволци, горски чиновници. По-късно хеликоптер също се включи в пожарогасенето.

Няма заплаха за популацията и околните села, отбелязва Агенция "Фокус ". Участъкът е стръмен, доста мъчнопроходим за гасене.

Пожарът най-вероятно е зародил при пречистване на аграрни площи с техника. Според осведомени обаче, било доста допустимо да е съзнателно провокиран, защото огнищата са две.

През днешния ден кодът за пожароопасност в Хасковска област е червен .

Апелът на регионалния шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова е за нараснало внимание и отговорност от страна на всички поданици на област Хасково.

Тежка техника - два булдозера от Министерство на вътрешните работи - Пловдив и Министерство на вътрешните работи - Бургас са поискани за справяне с горския пожар ,

оповестиха от регионалната администрация в Хасково. По-рано през днешния ден в преодоляването на стихията се включи и противопожарен хеликоптер.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР