Оливър Стоун е приключил снимките на документален филм за бразилския

...
Оливър Стоун е приключил снимките на документален филм за бразилския
Коментари Харесай

Оливър Стоун засне документален филм за бразилския президент Лула да Силва

Оливър Стоун е завършил фотосите на документален филм за бразилския президент Луиз Инасио Лула да Силва, престоя му в пандиза от 2018 година до 2019 година и завръщането му на власт, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Документалният филм е за правосъдното гонене (за корупция и пране на пари, наред с други неща), какво се случи, когато вкараха този президент на просперираща страна в пандиза за корупция, което в действителност не е нещо извънредно в тези страни ", споделя Стоун в изявление за Агенция Франс Прес.

Засега няма дата на премиерата, защото филмът следва да бъде показан на фестивал, прибавя американският режисьор, който е привикнал с изяви на огромните конгреси на седмото изкуство, като кинофестивала в Кан.

За пет десетилетия Оливър Стоун е основал няколко игрални и документални кино лентата, свързани с Латинска Америка, като се стартира от " Салвадор " (1986 г.) с Джеймс Удс.

Някои от творбите му са спорни, като да вземем за пример " Команданте ", документален филм, излязъл през 2003 година за Фидел Кастро, на който той посвещава още два през 2004 и 2012 година

През 2014 година Стоун режисира и " Моят другар Уго " за някогашния венецуелски президент Уго Чавес, продуциран от формалната венецуелска телевизия Телесур, която пази режима на Чавес.

Снимките за документалния филм за Лула да Силва са траяли месеци, през които Оливър Стоун е пътувал с политика.

На въпрос за приликите сред Лула, Чавес и Кастро, той дава отговор, че вижда в тях " хуманисти ".

" Всички те са истински и вършат всичко допустимо, с цел да служат на страната си ", счита той.

" Мисля, че на всички места по света правосъдното гонене се употребява по политически аргументи, като политически инструмент. Но целият свят е подкупен. Русия действа, с помощта на корупцията, също като Турция или Съединени американски щати ", добавя Оливър Стоун, който е създател и на поредност от изявленията с съветския водач Владимир Путин.

" Аз съм либерален човек ", споделя режисьорът, който не възнамерява да гласоподава нито за Тръмп, нито за Байдън на изборите в Съединени американски щати през ноември.



С изявленията като тези с Путин Стоун си е извоювал репутацията на новобранец в Холивуд. Наричат го " конспиратор ", само че той споделя, че това не го интересува.

Оливър Стоун е лауреат на три награди " Оскар " за приспособен сюжет на " Среднощен експрес " и най-хубав режисьор на " Взвод " и " Джей Еф Кей ". Той обаче призна, че му наподобява мъчно да се върне към игралните филми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР