Оливър Биърман ще се превърне в най-младия пилот в историята

...
Оливър Биърман ще се превърне в най-младия пилот в историята
Коментари Харесай

Карлос Сайнц ще бъде опериран от апендицит, ще го замести 18-годишен

Оливър Биърман ще се трансформира в най-младия водач в историята на Скудерията
Отборът на " Ферари " понесе извънредно тежък удар в навечерието на Гран При на Саудитска Арабия.

Карлос Сайнц ще се подложи на интервенция, на която ще бъде отхвърлен неговият апендицит. Испанецът се оплакваше от неразположение още при идването на тимовете в Джеда. Той пропусна медийните изяви, само че въпреки всичко се включи в първите две тренировки в четвъртък.

След края им той самичък призна, че има доста съществено неразположение в региона на стомаха и се усеща зле.

След направените му прегледи лекарите са наложили незабавна интервенция, като Сайнц няма да бъде част от остатъка на Гран При на Саудитска Арабия.

Така неговото място ще бъде заето от аварийния водач Оливър Биърман. 18-годишен британец, за който това ще е дебют на равнище Формула 1.

Биърман е част от академията на " Према Рейсинг ", която приготвя водачи точно за " Ферари ", като се състезаваше във Формула 2. Младият британец даже взе полопозишън за надпреварата този уикенд, само че няма да се възползва от него поради краткотрайното си покачване на пилотското място във " Ферари ".

Той ще се трансформира в най-младия водач, карал за " Ферари " в публично съревнование, както и в третия най-млад водач, въобще взел участие в старт от Формула 1.

Все още не е ясно по кое време Карлос Сайнц ще бъде още веднъж на линия за " Ферари ", а поради обстоятелството, че след края на сезона той напуща Скудерията и ще бъде заместен от Люис Хамилтън, експертите предсказват, че испанецът въобще няма да рискува и да бърза със завръщането си.
 Снимка: Getty images
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР