олицаи и пожарникари от цялата страна излязоха на втори национален

...
олицаи и пожарникари от цялата страна излязоха на втори национален
Коментари Харесай

Протест и контрапротест на метри един от друг в София

олицаи и пожарникари от цялата страна излязоха на втори народен митинг в центъра на София, с цел да изискат още веднъж нарастване на заплатите си, съобщи организация БГНЕС.

От най-големия профсъюз в системата на Министерство на вътрешните работи не са удовлетворени от 15%-то нарастване на трудовото заплащане на униформените чиновници, гласувано от Народното събрание в Закона за държавния бюджет, което ще влезе в действие от 1 януари 2021 година и не престават да упорстват покачването да бъде с 30%. Аргументът им – чиновниците на реда също са на първа линия в битката против COVID-епидемията.

„ Тези 15% биха могли да бъдат една добра база за договаряния, само че не и нещо, което можем да приемем ей така”, безапелационен е Валентин Попов, ръководител на СФСМВР. Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи приканиха своите сътрудници да лимитират до най-малко физическото си наличие по време на митинга, а присъстващите да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения.

Желаещите да поддържат митинга пък могат да го създадат по места – както го направиха и по време на митинга на 8 ноември – като включат, когато и където това е допустимо, за не повече от минута светлинната и звукова сигнализация патрулните коли.

На метри от протестиращите служители на реда пред постройката на Народното събрание се организира и контрапротест, проведен от майките на деца с увреждания от самодейността „ Системата ни убива”.

„ Поради неприемливо държание, несъответстващи дейности, бездействия, обиди от страна на служителите на реда към протестиращите, в това число и потреблението на физическа мощ подбудена от озлобяване, взехме решение да организираме контрапротест!

Между двата митинга на служителите на реда се видя, че те се борят единствено за повече пари, само че не и за действителна промяна на системата”, споделят те в свое обръщение, оповестено в обществените мрежи. Контрапротестиращите приканиха служителите на реда първо да изискат промяна в системата, а едвам тогава нарастване на заплатите си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР