олитиката на теория е умела игра на думи и действия,

...
олитиката на теория е умела игра на думи и действия,
Коментари Харесай

„Новите политици“ в „Темата на NOVA“

олитиката на доктрина е умела игра на думи и дейности, непоколебим етикет и наложителна дипломация. Игра на власт и на самообладание. На въздържаност, само че и на решителност. През последните години, обаче, интернационалната политическа сцена е завладяна от едно ново потомство политици. Поколение, което не се подчинява на протокола и публичните упования.

Тази неделя в „ Темата на NOVA” създателят Лилия Мустакова и операторът Андрей Стоилов преглеждат особите и стила на ръководство на двама от най-влиятелните политици в международен мащаб – президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и министър-председателя на Англия Борис Джонсън. Въпреки че са на хиляди километри разстояние, двама от най-колоритните водачи на нашето време се оказват близки в доста посоки.

Тези политици ръководят две от най-влиятелните страни в света, не се опасяват да извърнат тил на предишното и да отхвърлят една от най-важните обичаи на властта – протокола. Когато става въпрос за новата политическа сцена, безспорно погледът на света е прикрепен към Белия дом. Тръмп е президентът, който не се интересува от непознатото мнение и при който няма приблизително състояние. Промяна в политическия модел се следи и във Англия в лицето на Борис Джонсън. Той изрично поведе борбата за самостоятелност на Обединеното Кралство и с убеденост се изправи против водачите на Европейския съюз и личната си съпротива.

Това са политиците на нашето през днешния ден – прями, градят свои лични системи и играят по свои правила. Те не се подчиняват на външни въздействия, а от време на време даже си играят с огъня. Все по-вероятно е техният спорен фасон да се следи на от ден на ден места по света. На какво се дължи смяната в политическия климат и безспорното неуважение на към този момент построения модел на държание на ръководещите? Какво докара до издигането на едно ново и друго потомство политици и по какъв начин ще наподобява бъдещето?

Отговорите вижте в „ Новите политици “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 25 октомври, незабавно след централната емисия вести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР