Олиото шокира с нова цена. Между 5 и 5.20 лева

...
Олиото шокира с нова цена. Между 5 и 5.20 лева
Коментари Харесай

Олиото с нова шок цена, мина 5 лева за литър – СНИМКА

Олиото шокира с нова цена. Между 5 и 5.20 лв. е бутилката  „ Калиакра ” както в дребните, квартални магазинчета, по този начин и в някои супермаркети. „ Доставчикът ме предизвести да се сготвям за нови цени идващия път ”, споделя притежател на дребен търговски обект. „ Последно, на 3 март, т.е. няма и пет дни, олиото пристигна с по-високи доставни цени, към 20-30 ст. от горната страна “, добавя той.

Други марки като „ Елит ” се продават по 4.80 лв. на дребно. „ Калиакра ” в Метро излиза по 4.78 лв., само че в случай че се купи в стек от шест бутилки. 4.98 лв. пък е литър „ Олио Бисера ”, още веднъж в стек от шест бутилки.

Пловдивчани описват, че в огромни вериги магазини са въвели ограничаване в броя на закупените съществени хранителни артикули, измежду които  олио и брашно. Това обаче не е от в този момент, прецизираха от хипермаркетите. И продуктите без ценово понижение, и тези в промоция, се продават в количества, нормални за едно домакинство – до 5 бр. или 5 kg. на клиент, прецизираха от прът центъра на Лидл. Политиката на Кауфланд също е да продават в количества за обикновено фамилно ползване.

Олиото е сензитивна стока поради войната, защото и Русия, Украйна са топ експортьорки на слънчоглед. Конфликтът обаче не би трябвало да се отрази на цените стремително, защото сега се продават остарели количества.

По данни на земеделското министерство единствено за предходната седмица цената на олиото се е вдигнала сред 0,8% и 8,5%. Разликата сред цените на едро и на дребно на олиото е приблизително 0,61 лева./литър за огромните супермаркети и 0,68 лева./литър за по-малките магазини, демонстрира още справката на ведомството.

Снимка от Наташа Манева


Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР