Олио на цена -7 лева започнаха да продават търговци в

...
Олио на цена -7 лева започнаха да продават търговци в
Коментари Харесай

Олиото стана златно! Цената му достигна 7 лева днес, благоевградчани гневни

Олио на цена -7 лв. започнаха да продават търговци в Благоевград през днешния ден. Прогнозите са, че мазната течност ще удари до няколко дни 7. 50 лв., а най-страшното е, че ще продължава да пораства. Причината, съгласно К. Нинова е далавера на търговци и производители. Факт е, че олио под 5 лв. към този момент мъчно може да се откри. В последния месец цената му се е вдигнала 3 пъти. До средата на февруари олио от най-купуваните марки се търгуваше на цени от 2. 99 до 3. 20 лв..

Днес читатели на Struma. com съпоставиха цените у нас с цените в някои от европейските страни. Например в Англия олиото сега се продава за1. 09паунда, тук-там доближава 1.20,в Италия го купуват на цена 1. 80 евро. България гони цена 10 лв., без значение че суровина за производството му не липсва.. По този мотив Нинова съобщи през вчерашния ден: Цена от 5 лева на олиото е далавера, индустриалната цена на литър олио е 2 лв..

„ Липса на суровина няма. Собствениците на слънчогледово семе и производителите на олио задържат количества в очакване цените да се вдигнат”.

Нашата роля е да помогнем на българския народ в този сложен миг. Малцина желаят да станат милионери за няколко дни и нощи. От през днешния ден задвижваме Комисия за защита на конкуренцията за цялостни инспекции за картел и монопол. Ще влезем във всеки склад и ще установим какво се случва там. Искаме да кажем на операторите в българската стопанска система – страната постоянно ще поддържа белия бранш. Но на тези, които сега се пробват да печелят на гърба на българския народ, ще кажа – ще срещнете силата на страната, няма да позволим в тези тежки времена на рецесии да изнудвате българския народ”, сподели още вицепремиерът Корнелия Нинова.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР