Олио на промоция накара стотици хора в цялата страна да

...
Олио на промоция накара стотици хора в цялата страна да
Коментари Харесай

Опашки за олио пред магазините в страната. Нинова: Създава се изкуствена паника

Олио на промоция накара стотици хора в цялата страна да се редят на големи опашки още от тъмни зори. Снимки и видеоклипове от опашките бяха публикувани в обществените мрежи от разнообразни градове в страната. Министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова обаче заяви, че в страната ни има задоволително наличност на олио и няма потребност хората да се презапасяват.

Нинова се срещна с производители на олио в министерството на стопанската система и промишлеността, стана ясно от обява във фейсбук профила й.  " Общото мнение е, че има задоволително количество създадено олио. Има наличия на слънчогледово семе. Преработвателите работят обикновено. Няма недостиг на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма потребност от презапасяване. Създава се изкуствена суматоха. Повишеното изкупуване води до нарастване на цената ", съобщи вицепремиерът Нинова.

" Обръщам се към всички: Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази суматоха вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега по този начин ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго. Слънчогледовото семе е обезпечено, производството на олио също, подхващаме ограничения по отношение на спекуланти. Мислете рационално и не се поддавайте на операции ", допълва Нинова.

Голяма опашка за олио се изви в ранните часове на почивния съботен ден във Враца пред комерсиалните обекти на огромна верига супермаркети в цялата страна, осведоми Българска национална телевизия. Хората са почнали да чакат от 6 часа сутринта заради промоционална цена на олиото, което бързо е свършило.

Опашки и напрежение поради на ниска цена олио имаше и в Пловдив . Клиентите се струпаха пред хипермаркетите още преди да отворят като там олиото се оферираше на промоционална цена от 2.99 лева за бутилка от 1 литър, предава Българска национална телевизия. 

Клиенти се биха за на ниска цена олио пред два магазина в кварталите " Боян Българанов "  и " Тракия "  в Шумен . Това потвърдиха за Радио Шумен от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Инцидентите са станали директно след отварянето на обектите. Стигнало се е и до физически конфликти. След като защитата не е могла да се оправи с клиентите, се е наложила намесата на полицията за недопускане на вълнения, предава БНР. 

А в Бургас , възрастен мъж е умрял, до момента в който чака на опашка за на ниска цена олио. Извикана е кола за спешна помощ на Спешна помощ, само че мъжът е умрял. Образувано е досъдебно произвеждане, сподели за БНР Бургас представителят на регионалната дирекция в Министерство на вътрешните работи Цветелина Рандева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР