Олимпийското наказание на Русия ще бъде премахнато, ако не се

...
Олимпийското наказание на Русия ще бъде премахнато, ако не се
Коментари Харесай

МОК маха наказанието на Русия, но при едно условие

Олимпийското наказване на Русия ще бъде отстранено, в случай че не се появят нови случаи на допинг санкции от съветски спортисти на Пьонгчанг 2018. Това е било гласувано от Международния олимпийски комитет. Само че от МОК не са разрешили на съветските спортисти да излязат със личния си байрак на церемонията по закриване.

Както е известно, в Пьонгчанг руснаците се състезаваха като самостоятелни спортисти под олимпийския байрак, а повода бе насърчаваната от страната невиждана допинг политика по време на Олимпиадата в Сочи през 2014-а.

Общо 168 съветски спортисти сформираха тима на "Олимпийските спортисти от Русия ", само че двама от тях дадоха позитивни допинг проби.

Това са спечелилият бронзов орден в смесения кърлинг Александър Крушелницки и състезателката в бобслея Надежда Сергеева.

Президентът на МОК Томас Бах изясни, че въпросните позитивни проби са "много разочароващи и са попречили на МОК да реши да вдигне възбраната за церемонията по закриване. "

Но по отношение на двете позитивни проби, Бах изясни: "Няма доказателства за последователен допинг и няма доказателства за замесването на Руския олимпийски комитет в тези случаи. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР