Олимпийският златен медалист Жил Робъртс се размина с обвинение за

...
Олимпийският златен медалист Жил Робъртс се размина с обвинение за
Коментари Харесай

Оневиниха олимпийски шампион за допинг заради целувка

Олимпийският златен медалист Жил Робъртс се размина с обвиняване за позитивен допинг тест по неповторим метод. При следствието на случая, спортистът изясни позитивната проба с целувка със своята другарка.

28-годишният американец, който завоюва злато с щафетата на Съединени американски щати на 4 по 100 м в Рио през предходната година, е посочил съществуване на неразрешения препарат пробенецид на 24 март.

Пробенецидът има способността да замаскира анаболните стероиди и другите неразрешени препарати по време на тестванията с урина, съпътстващи огромните спортни надпревари

Робъртс се е явил на чуване пред Американската антидопингова организация (USADA) на 20 юни, където е обяснил, че неразрешеният препарат е попаднал в организма му след целувка с приятелката му.

След като се провали на допинг инспекцията на извънсъстезателен надзор, Робъртс беше с краткотрайно спрени спортни права до 5 май.

Той взе участие на 400 метра на нациналните квалификщации на Съединени американски щати предишния месец и се класира за Световното състезание в Лондон през август, откакто приключи втори.

Няколко седмици преди позитивния тест приятелката на Робъртс - Алекс Салазар, е приемала медикамент за зараза на синусите, който съдържа пробенецид.

“Те са дружно, целуват се постоянно и буйно ”, гласи част от формалното известие на Американската арбитражна асоциация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР