Олимпийският вицешампион от Пьончан 2018 Шома Уно (Япония) спечели титлата

...
Олимпийският вицешампион от Пьончан 2018 Шома Уно (Япония) спечели титлата
Коментари Харесай

Шома Уно спечели титлата при мъжете на Четирите континента

Олимпийският вицешампион от Пьончан 2018 Шома Уно (Япония) завоюва купата при мъжете на шампионата по фигурно пързаляне "Четирите континента " в Анахайм (САЩ).

Японецът беше едвам четвърти след късата стратегия, само че изигра страхотна волна и взе златото. Своето комбиниране на музика от "Лунната соната " на Лудвиг ван Бетовен Шома Уно, който е и международен вицешампион, стартира с два четворни скока, по-късно направи троен луц, композиция от четворен-двоен дебелак, два тройни аксела и още два чисти тройни скока. Единствената му неточност беше на троен флип.

Шампионът на Япония получи най-високата си оценка за сезона от 197.36 точки и събра общ брой от 289.12, с цел да завоюва за първи път купата в този шампионата. Миналата година Уно беше втори. Защитаващият купата си Боян Цзин от Китай приключи на второ място, а трети е американецът Винсънт Чжоу, за който това е първи орден от огромно съревнование при мъжете. Цзин извърши два четворни и шест тройни скока, в това число два аксела. Той направи неточност единствено на първия четворен луц. Китаецът получи оценка за волната стратегия 181.34 точки и общ брой от 273.51.

Американецът Винсънт Чжоу, международен първенец за юноши за 2017 година, също сподели отлична волна стратегия, само че позволи неточности на някои от скоковете. Той беше водач след кратната стратегия, само че остана пети във волната и с 272.22 точки взе бронза.

Олимпийските вицешампиони от Пьончан 2018 Вънцзин Суй и Цун Хан (Китай) завоюваха купата при спортните двойки с едвам 0.06 точки преднина пред канадците Кирстен Муур-Тауърс и Майкъл Маринаро. Суй и Хан бяха втори след късата стратегия, само че завоюваха волната и събраха общ брой от 211.11 точки, с цел да завоюват купата в шампионата за пети път. Канадците останаха с 211.05 точки на втората позиция. Чън Пън и Ян Цзин (Китай) взеха бронзовите оценки с 205.42 точки. По-късно през днешния ден конкуренцията приключва с волната стратегия при танцовите двойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР