Олимпийският турнир по хокей на лед ще има нов шампион.

...
Олимпийският турнир по хокей на лед ще има нов шампион.
Коментари Харесай

Германия детронира Канада в хокейно зрелище за историята и ще играе финал с Русия

Олимпийският шампионат по хокей на лед ще има нов първенец. Германия продължи непредвидения си поход в Пьонгчанг и детронира Канада след трагична победа с 4:3. Бундестимът ще играе в олимпийски край за пръв път в своята история, а северноамериканците ще си тръгнат без златен орден за пръв път от игрите в Торино през 2006 година

В борбата за златото Германия ще се изправи против тима на Русия, който победи Чехия с 3:0 в първия полуфинал. Финалът е в неделя от 6.10 часа българско време, а мачът за бронзовите медали сред Канада и Чехия е в събота от 14.30 часа.

След като в четвъртфиналите изненада различен от любимците за златото - Швеция след победа с 4:3 с продължения, немските хокеисти влязоха извънредно окуражени в дуела с носителя на рекордните девет олимпийски трофеи в мъжкия хокей.

След 14:43 минути игра бундестимът се възползва от числено преимущество и откри резултата с попадение на Брукс Мацек. В началото на втората третина германците нанесоха сериозен удар по канадските упоритости за отбрана на олимпийската купа. Матиас Плакта удвои задатъка на своя тим в 23-ата минута, а три по-късно Франк Мауер повиши на 3:0.

Канада съумя да върне едно попадение посредством Жилбер Бруле, който се разписа при числено преимущество в 28-ата минута. Само четири по-късно обаче Патрик Хагер възвърне преднината от три гола на Германия.

Въпреки отсъствието на огромните си звезди поради възбраната за олимпийско присъединяване на играчите от НХЛ, канадците направиха ужасно завръщане в третата част на дуела.

Две минути и половина след началото на последната третина Мат Робинсън понижи изоставането на своя тим. Този гол докара до комплициране в немския състав, който все по-трудно успяваше да задържи шайбата и да премине в полето на противника.

Десет минути преди края на дуела канадците се възползваха от числено преимущество и върнаха още един гол посредством Дерек Рой. В оставащите минути олимпийските първенци хвърлиха всички сили в офанзива, само че не съумяха да докарат мача до продължения.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (245)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР