Олимпийският стадион в Пьонгчанг, на който ще се проведат церемониите

...
Олимпийският стадион в Пьонгчанг, на който ще се проведат церемониите
Коментари Харесай

Разглобяват след игрите олимпийския стадион в Пьонгчанг

Олимпийският стадион в Пьонгчанг, на който ще се проведат церемониите по откриването и закриването на зимните игри следващата година, към този момент е изцяло приключен. Съоръжението за 35 000 фенове е краткотрайно и ще бъде изцяло разглобено незабавно след края на форума. На негово място в центъра на града ще се появят музей и зона за развлечения.

Първоначално уредниците възнамеряваха да проведат церемониите на огромен стадион в непосредствен град, тъй като точно това е и най-икономичният вид. Бюджетът на игрите към този момент набъбна до 12,4 милиарда $ - съвсем два пъти повече от сумата, оповестена при избора на хазаин през 2011 година

Жителите на Пьонгчанг обаче не възприеха концепцията за прилежащ град и в последна сметка организационният комитет отстъпи. Строежът на стадиона продължи 22 месеца и коства 105 милиона $. Арената съставлява 7-етажен комплекс във форма на пентагон. Всеки ъгъл символизира една от основните цели на игрите - културни игри, екологични игри, икономични игри, игри за мир и игри на осведомителните технологии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР