Олимпийският сребърен медалист 100 метра свободен стил от Рио де

...
Олимпийският сребърен медалист 100 метра свободен стил от Рио де
Коментари Харесай

Олимпийски медалист в плуването ще прекрати кариерата си преди Токио 2021

Олимпийският сребърен медалист 100 метра свободен жанр от Рио де Жанейро 2016 Питър Тимерс разгласи, че ще се приключи спортната си кариера преди да стане ясно, че Олимпийските игри в Токио ще се проведат през 2021 година. Белгийският плувец съобщи, че отлагането на Олимпиадата е осуетило неговия “водонепропусклив план”, който той е изготвил преди години.

Тимерс разгласи в изказване на уеб страницата на Белгийската прувна федерация, че се надява да се състезава на още една олимпиада преди да отвори нова страница в живота си.

“Моят слоган в спорта постоянно е бил ’Не се влияй от това, което не контролираш, а се фокусирай върху това, което имаш в ръка’. Искам да запазя този девиз в този момент и да не се отбивам от този проект. С други думи – няма да вземам участие на Олимпийските игри в Токио през 2021 година Жалко е, само че съм удовлетворен от това, тъй като желая да направя собствен личен избор и това беше добре премислено решение “, сподели 32-годишният плувец.

Белгиецът въпреки всичко възнамерява да се състезава на Европейското състезание в Глазгоу, което беше пренасрочено за есента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР