Олимпийският шампион за жени САЩ стартира със страхотна победа в

...
Олимпийският шампион за жени САЩ стартира със страхотна победа в
Коментари Харесай

САЩ със страхотен обрат срещу Сърбия за начало на Лигата на нациите

Олимпийският първенец за дами Съединени американски щати започва със страхотна победа в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Момичетата на селекционера Карч Кирали направиха доста сложен поврат и надвиха трагично над международния отличник Сърбия с 3:2 (25:20, 19:25, 21:25, 25:21, 15:12) в може би най-интересния мач от шампионата в Група 1 от първата спортна седмица на конкуренцията, игран довечера в Анталия (Турция).
 Италия започва с сложна победа във VNL Италия започва с сложна победа във VNL
Във втората си среща олимпийските шампионки ще играят против европейския първенец и сегашен победител в Лигата Италия, който през вчерашния ден стартира с трагичен триумф над Тайланд също с 3:2 гейма. Срещата е в петък (2 юни) от 20,00 часа българско време. Сърбия пък ще спори с домакините от Турция на следващия ден (1 юни) също от 20,00 часа.

Над всички за Съединени американски щати бе Андреа Дрюс с 25 точки (1 блок, 2 аса и 51% успеваемост в атака) за успеха. Ейвъри Скинър добави още 19 точки (1 блок, 1 ас, 53% успеваемост в офанзива и 11% съвършено посрещане) за триумфа.

От друга Ана Биелица осъществя 19 точки (2 аса и 40% успеваемост в атака) за отбора на Сърбия. Бианка Буша и Мая Алексич се регистрираха с още 15 и 13 точки, само че и това не оказа помощ за победа.

Снимки: en.volleyballworld.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР