Олимпийският шампион смятал да подари на председателя на Общинския съвет

...
Олимпийският шампион смятал да подари на председателя на Общинския съвет
Коментари Харесай

Скандал: Искат да отнемат ресторанта на боксовата легенда Ивайло Маринов във Варна | Българска федерация бокс застава категорично срещу поредния опит да бъде отнет ресторанта

Олимпийският първенец считал да подари на ръководителя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов ордена си " Стара планина ". Орден „ Стара планина “ е най-високото отличие в наградната система на Република България, а Маринов е единственият варненец, почетен с него.

Само преди три години персонално Боксьор №1 на България за ХХ век най-високото държавно отличие в региона на спорта – „ Венец на спечелилия “.

На 8 август от 11 ч. пред Община Варна се събират в поддръжка на танцьора на кръга
Ресторантът се намира на апетитно място в града – до Морската гара, под басейн " Приморски ". Маринов получава заведението при започване на 90-те години на предишния век като премия за големите си спортни триумфи и прославянето на България. Според тогавашното решение на общината именитият състезател получава помещението против контракт за наем. Сега обаче сумата по него е повишена неведнъж, има разгласен търг, а съгласно него, задачата е да се откаже. Това място обаче е един от главните му способи за издръжка.

„ Не мога да се измервам с богатите предприемачи и компании, които ще се явят на този търг, просто в сряда заведението към този момент няма да бъде мое ”, съобщи с голяма доза оскърбление Маринов.
Българска федерация бокс застава изрично против следващия опит да бъде лишен ресторанта на една от най-големите фигури в историята на родния спорт – Ивайло Маринов.

Олимпийският първенец ще бъде принуден да се лиши от емблематичното заведение в Морската градина, откакто се оказа, че за него има разгласен търг, а наемът му е повишен неведнъж за той да бъде отхвърлен от упоритостите си да го задържи, сочат в позицията си те.

„ Смятам да подаря златния си олимпийски орден на Христо Атанасов, а бронзовия - на Генадий Атанасов. На Тодор Балабанов пък ще подаря ордена си „ Стара планина “, отсече Ивайло Маринов и риторично добави: „ Искам да попитам също господин Балабанов, знае ли той какво значи званието „ Почетен гражданин на Варна “.

На 8 август, вторник, от 11 часа пред Община Варна в поддръжка на танцьора на кръга се организира протест от ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и фенове. БФ Бокс също се причислява към тях. Още през месец март от федерацията изпратихме публично писмо до виновните институции, с цел да изразим своето противоречие с тези дейности и опитите за лишаване на заведението на Ивайло Маринов от представители на локалната власт, оповестяват от федерацията

Ивайло Маринов е роден на 13 юли 1960 година във Варна под името Исмаил Мустафов. Новото си име получава по време на така наречен „ Възродителен развой “, когато комунистическият режим постанова насилствена промяна на имената на българските турци.

През 2001 година той е определен за най-хубавия български боксьор на 20-ти век.

Ивайло Маринов е олимпийски първенец от Сеул 88, международен първенец от Мюнхен 1982 и четирикратен европейски първенец (Тампере 81, Варна 93, Атина 89 и Гьотеберг 91), както и притежател на Световната купа от Манреал 81 по бокс в категория до 48 кг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР