Олимпийският шампион Русия стана първият отбор, който и теоретично се

...
Олимпийският шампион Русия стана първият отбор, който и теоретично се
Коментари Харесай

Русия си гарантира 1/4-финал на Световното

Олимпийският първенец Русия стана първият тим, който и теоретично се класира за четвъртфиналите на международното състезание по хокей на лед, което се организира в Словакия.

В среща от петия кръг в група "В " руснаците победиха с 3:1 (0:1, 3:0, 0:0) Латвия и по този метод реализираха пети следващ триумф.

Латвийците изненадващо поведоха в резултата в средата на първата третина посредством Оскарс Цибулскис, само че през втората част любимецът в мача съумя да направи поврат посредством Дмитри Орлов, Никита Гусев и Никита Кучеров.

На вратата на руснаците бе Андрей Василевски, който отрази 26 шута към мрежата си. Загубата остави Латвия на пето място в група "В " с 2 победи и 3 загуби и минимални шансове за класиране на четвъртфиналите в шампионата.

В група "А " отборът на Съединени американски щати също направи сериозна крачка към етапа на директните елиминации с победа със 7:1 (4:0, 2:1, 1:0) над Дания.

Американците взеха решение всичко в мача още през първите 20 минути, когато означиха 4 пъти, а с успеха си съумяха да класират за идващия стадий водачите в група "А " Финландия и Германия за четвъртфиналите.

Головете за триумфа на янките осъществиха Алекс ДеБринкат на два пъти, Франк Ватрано, Клейтън Келър, Крис Крейдър, Дилан Ларкин и Джак Айхел, до момента в който за датчаните се разписа Ник Олесен при започване на втората третина.

В класирането в групата американците заемат трето място с 11 точки от 5 мача, на една зад Германия и на две зад Финландия. Дания е на шеста позиция с 5 точки./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР